Dezerty, Recepty

Dvojité rezy

Autorka receptu: Martuška Mlynarciková

Suroviny

Krehké cesto
300 g hladká muka ,
80 g prášk. cukor ,
150 g masla ,
2 žĺtky,
2-3 poliev. lyžice sladká smotana (podľa potreby)

Piškótové cesto
3 vajíčka ,
2 ks vanilínový cukor ,
60 g kryštal. cukor ,
70 g hrubá muka ,
4 poliev. lyž. posekané alebo na hrubšie pomleté orechy.

Plnka
600-700 g rebarbora
3 PL kryštál. cukor.

Suroviny na krehké cesto zmiešame a vypracujem hladké cesto a dám ho do chladničky na 30 min. Potom ho rozvaľkám a prenesiem na vymastený a mukou vysypaný plech. Očistenú a pokrájanú rebarboru rozložím na cesto a posypem cukrom. Koláč dám do vyhriatej rúry predpiecť 10 min. na 180 stup. Celé vajíčka vyšľahám s vanilkovým a kryštálovym cukrom. Pridám hrubú múku a orechy a premiešam. Predpečené cesto s rebarborou zalejem piškótovym cestom, znížim teplotu na 160 stup. a dopečiem.

Tiez sa Vam moze pacit