Koláče

Dvojfarebný vrkoč

350 g múky
1,5 dl mlieka
1 vajce
50 g masla (rozpustené)
1 kocka čerstvého droždia
2 lyžice  medu
štipka soli
1 PL cukru
1 PL kakaový prášok

plnka

3 PL kakaový prášok
strúhanú čokoládu
100 g masla
3 PL  práškový cukor

Z droždia,vlažného mlieka a cukru spravíme kvások. Do múky dáme rozpustené maslo,štipku soli,vajcia a pripravený kvások. Cesto,rozdelíme na dve časti Do jednej polovice cesta primiešame kakao. Vymiesime cesto. Poprípade ak máme domácu pekárničku dáme vymiesiť do nej. Necháme kysnúť aspoň hodinu na teplom mieste. Vykysnuté cestá dáme na pracovnú dosku .Z kakaového urobíme valček a druhú polovicu vyvaľkáme a pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme strúhanou čokoládou. a zrolujeme. Obidva valčeky spletieme spolu,potrieme rozšľahaným vajíčkom,alebo mliekom. Chvíľu necháme ešte na plechu podkysnúť. Takto pripravený vrkoč dáme piecť do predom vyhriatej rúry , tak na 170 - 180 stupňov asi 30 minút. Zdroj/sutnijo.hu