Dezerty

Dvojfarebná bábovka

Klasika nad klasiky. Najlepší nedeľný koláč.

Suroviny

120 g masla,
150 g práškového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
4 žĺtky,
štipka soli,
300 g droždia,
500 g hrubej múky,
2,5 dcl mlieka,
30 g kakaa,

tuk a strúhanku na vymastenie formy
práškový cukor na posypanie.

Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom so žĺtkami a štipkou soli.Pridáme vykysnutý kvások,ktorý si pripravíme z droždia,trochy mlieka a cukru. Prisypeme preosiatu múku a s mliekom vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jednej čačsti zamiešame kakao,ktoré sme roztopili v horúcej vode s trochou cukru. Obidve cestá necháme vykysnúť. Potom ich vložíme do vymastenej a vysypanej formy, znova necháme podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú bábovku vyklopíme a posypeme cukrom.

Tiez sa Vam moze pacit