Hlavné jedlá

"Duseno – pečené" kurča podľa babičky

4  porcie kurčaťa,
soľ,  rasca,
2  lyžice masla,
40 g slaniny

Opláchnuté a osušené porcie kurčaťa osolíme a vložíme do pekáča s rozohriatym maslom. Slaninu pokrájame na malé kocky, vyškvaríme, polejeme nimi mäso a trošku ho podlejeme teplou vodou.
Pekáč prikryjeme a kurča dusíme, pričom mäso občas polievame výpekom a občas podlievame teplou vodou. Dusíme ho asi 20 minút. Potom pekáč odkryjeme a mäso dáme do rozohriatej rúry - umiestnime ho čo najvyššie, aby sa kurča upieklo do zlatista. Takto upravené kurča je veľmi šťavnaté a má peknú chrumkavú kôrku. Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom,prípadne jablkovým kompótom.

Tiez sa Vam moze pacit