Hlavné jedlá, Nezaradené, Recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Cesto:
500 g polohrubej alebo hladkej múky,
3 dl mlieka,
20 g droždia, 50 g cukru,
1 vajce,
štipka soli,
1 dcl oleja
olej na potieranie

Vanilkový krém:
1 l mlieka,
2 PL kryštálového cukru ,
2 ks vanilkové pudigy

Ja som dala všetky ingrediencie na cesto do domácej pekárničky vymiesiť a vykysnúť. Keď bolo cesto vykysnuté, dala som na dosku a mierne som valčekom prešla na primeranú výšku a vykrajovala malým pohárikom buchtičky. Pripravila som si plech, vymastila a ukladala buchtičky tesne vedľa seba. Nakoniec som potrela vrch buchtičiek olejom, nechala trochu podkysnúť a šup s nimi do predohriatej rúry. Piekla som ich asi 20 minút pri teplote 190 stupňov, krásne do červena. Po vybratí z rúry som znova potrela vrch olejom a prikryla utierkou.
Mlieko som dala variť s cukrom. V nádobke som rozmiešala puding v troche mlieka. Keď začalo mlieko vrieť, naliala som rozmiešaný puding do neho a mierne povarila pri stálom miešaní.

Tiez sa Vam moze pacit