Rôzne

Domáci syr Lučina

2 x 500 ml veľkého  jogurtu aspoň s 10 % tuku

1 ks  200 ml kyslej smotany

1 čl soli

 

Zmiešame jogurt s kyslou smotanou a soľou . Vzniknutú hmotu dáme do cedidla, do ktorého sme predtým dali čistú utierku/ vreckovku. Cedidlo dáme nad misku do chladničky na 24 h a necháme vykvapkať. Vzniknutú syrovátku môžeme ďalej používať do varenia/pečenia. Z tohto množstva vyšlo viac ako pol litra. Hotový syr dáme do nejakej plastovej krabičky a uložíme v chladničke. Dá sa celkom dlho skladovať, až 3 týždne. Môžeme dochutiť bylinkami, cesnakom, paprikou a šunkou. Je to o moc lepší syr ako z obchodu a vyjde nás lacnejšie. Prikladám video:

Tiez sa Vam moze pacit