Koláče

Domáce rožky od Beatky

Recept nám poslala: Beatka Dunajčíková

250 g hladká múka,
1 dl mlieko,
0,5 dl voda,
40 g maslo,
1/2 balíčka sušeného droždia,
soľ.

Na potretie: žĺtok, trošku mlieka.

Vypracujeme si hladké a pružné cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste cca 2 hod. kysnúť . Počas kysnutia ho 2 x premiesime. Po 2 hodinách si ho rozdelíme na 6 dielov, z ktorých si spravíme bochníčky - aj tie necháme podkysnúť 10 minút a vytvoríme bagetky. Tie si vyvaľkám a a zrolujem ako závin. Takto vzniknuté rožteky preložíme na plech spojom nadol a necháme ešte cca 30 min. kysnúť. Potrieme žĺtkom vymiešaným v troche mlieka. Narežeme šikmo a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 st. asi tak 20-25 min. Z tejto dávky mi vždy vyjde takýchto krásnych, utešených 7 rožtekov, ktoré sú vskutku výborné! Dobrú chuť!:)

Tiez sa Vam moze pacit