Rôzne

Domáce Mascarpone

3 kelímky šľahačkovej smotany (aspoň 30%) – alebo cca 600 ml, mala by byť čerstvá, nie trvanlivá .

– polovica citrónu,

– gáza, alebo iná bavlnená látka.

Smotanu dáme do hrnca a dáme do vodného kúpeľa zahriať,asi tak na 80 stupňov.
Pripravíme si šťavu z polovice citrónu. Malo by jej byť asi 2 polievkové lyžice. Šťavu z citróna dobre zamiešame do zohriatej smotany, potom jemne, občas premiešame a necháme ponorené v horúcom kúpeli ešte asi 5 minút.
Hrniec so smotanou necháme ešte chvíľu vychladnúť,potom opatrne naberačkou naberieme a dáme na pripravené sitko s gázou,ktoré máme na hrnci,aby nám mohla odkvapkávať srvátka. Uložíme do chladničky na 24 hodín.
Zdroj/liveinternet.ru

Tiez sa Vam moze pacit