Predjedlá

Domáce dubáčiky

Tento recept je  veľmi jednoduchý na prípravu a zároveň prekvapivo lacno použitých ingrediencií pri jeho príprave.

Ľahké jedlo, čo však dáva veľmi originálny pohľad a je ideálne na výzdobu svojho sviatočného stola.

 

Pohár marinovaných húb (najlepšie sú  pre tento pokrm vhodné marinované celej huby),
čerstvé stredne veľké uhorky,
100 g tvrdého syra ,
dve slepačie vajcia ( varené),
100 g šunky,
jeden strúčik cesnaku,
3 alebo 4 lyžice majonézy
bylinky napr. zelenú petržlenovú vňať na ozdobu

 

Tvrdý syr a varené vajcia najemno nastúhame, pridáme jemne prelisovaný strúčik cesnaku. Šunku nakrájame na malé kocky a pridáme k syru a vajciam, pridáme majonézu a dobre zamiešajme. Z výslednej hmoty tvoríme malé guličky. Čerstvé uhorky nakrájame na kolieska, na každé koliesko dáme vytvorenú guľku a navrch dáme čiapku z hríbika. Položíme na tanier na ktorom máme petržlenovú vňať. A môže prísť návšteva..:) Dobrú chuť! Zdroj/http://nice.by/