Rôzne

Domáca knedľa bez kysnutia

Za čarovnou chuťou nie je žiadna mágia. Máme pre vás návod, ako na to!

 

2 šálky polohrubej múky
1 šálka teplej vody
1 kus staršieho pečiva
1 ČL soli
1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
1 žĺtok

Nakrájané staršie pečivo zalejeme vodou, pridáme žĺtok a múku spolu s práškom do pečiva, osolíme, všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto.


Rozdelíme na 2 časti a vytvarujeme 2 knedle, ktoré necháme 15 minút odpočívať.
Prv než ich vložíme do vriacej vody, opláchneme ich studenou vodou, aby nepraskli.

Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme 7 minút z každej strany. Po 14 minútach ich vyberieme a popicháme špajdľou, aby z nich unikla prebytočná para.


Zdroj:tesco.sk


Tiez sa Vam moze pacit