Rôzne

Domáca huspenina

2 kolená,

2 nôžky,

5-8 pásikov koží

10 strúčikov cesnaku,

2 cibule,

15 kusov celého čierneho korenia,

5-6 ks celého nového korenia

soľ veľmi opatrne ak sú kolená údené,ak sú čerstvé pridať soľ podľa chuti /3-4 čajové lyžičky/

 

 

 

Do tlakového hrnca dáme vyumývané kolená,paprčky a kože a všetky koreniny,zalejeme vodou.Varím to asi 3 hodiny.Po troch hod. sa všetko krásne rozpadá. Robievam aj to, že si v osolenej vode uvarím brav.chudé mäso, ktoré nakrájam na kocky a pridám do každej misky. Po uvarení vyberiem mäso rozložím na vysoký pekáč/kože nakrájam na drobno a cez sito na rezance prelejem na rozložené mäso vývar. Nechá sa to vychladnúť. Potom uložiť do chladničky. Pekáč sa osvedčil lepšie ako taniere, každý si odreže podľa chuti a v chladničke zaberie menej miesta. Podávame s cibuľou a octom...

Tiez sa Vam moze pacit