Vianočné recepty

Domáca čokoláda

250 g stuženého pokrmového tuku (Cera),

300 g práškového cukru,

100 g kakaa,

2 PL škrobovej múčky,

5 PL rumu ( pre deti vynecháme)

Vo vodnom kúpeli rozpustíme tuk, pridáme preosiaty cukor, kakao, škrobovú múčku a rum.

Všetko dohladka vymiešame a plníme do formičiek vypláchnutých studenou vodou ( alebo do tej umelohmotnej vložky, čo je vo vnútri dezertov).


Čokoládu môžeme tiež lyžičkou klásť na vymastený alobal – vzniknú tenké placičky, ktoré potom ozdobne vyložíme rôznymi druhmi orechov ( kešu orechy, para orechy, lieskovce, vlašské orechy, neslané búrske oriešky, mandle, z ktorých tvoríme kvietky, hviezdice, kružnice a pod.)

Necháme stuhnúť a opatrne odlepíme – veľmi dekoratívny doplnok podnosov s drobným pečivom.


Ak do základnej hmoty pridáme nasekané alebo pomleté orechy, získame tmavú orechovú čokoládu, ak pridáme strúhaný kokos, výsledkom bude tmavá kokosová čokoláda.


Tiez sa Vam moze pacit