Dezerty, Koláče, Recepty

Dezert Čierna ruža. Recept pre náročnejších.

Čierna ruža je náročnejší dezert. Čo sa týka surovín aj postupu.
Keď sa do toho pustíte, na konci Vás čaká chutná odmena.

Suroviny

cesto
600 g polohrubej múky,
100 g masla,
300 gramov práškového cukru,
1 vajce,
1 1/2 kyslej smotany
1 balíček prášku do pečiva
trochu jedlej sódy

náplň
200 g mletého maku  /môžu byť aj orechy/
200 g polohrubej múky
100 g masla
250 g práškového cukru
2 dl mlieka
1 vrecko prášku  do pečiva
kôra z 1 citróna
1 strúhané jablko

krém
8 dl mlieka
2 ks vanilkový puding
250 g margarínu
250 g práškového cukru

Prísady na cesto si zmiešame a rozdelíme na 6 dielov. Rozvaľkáme a 2 pláty upečieme na plechu 25x30 cm. Ostatné štyri tiež vyvaľkáme,natrieme plnkou a zrolujeme ako záviny. Upečieme na vymastenom plechu alebo na plechu vystlanompapierom na pečenie v predhriatej rúre na 180 - 190 stupňov.
Všetky ingrediencie zmiešame.
Z mlieka,cukru a pudingu uvaríme puding, ktorý zmiešame s maslom a vymiešame jemný krém.
Na jeden upečený plát dáme polovicu krému,na to položíme upečené záviny a navrstvíme druhou polovicou krému. Vrch môžeme poliať čokoládou alebo posypať práškovým cukrom. Najlepšie krájať na druhý deň. Zdroj/sutnijo.hu

Tiez sa Vam moze pacit