Dezerty

Danulkine lahodné kokosové kocky

Autorka receptu je Danulka Vašíčková

Cesto :

4 vajcia,
12 lyžíc kryštálu,
štipka soli,
100 ml oleja,
12 lyžíc polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
2 lyžice kakaa,
100 ml mlieka.

Krém:
500 ml mlieka,
10 lyžíc kryštálu,
3 lyžice hladkej múky,
100 g strúhaného kokosu

Poleva:

100 g čokolády na varenie,
80 g masla,
2 lyžíc mlieka,
kokos na posypanie

Najprv pripravíme krém. Uvaríme kašu z 500 ml mlieka, 10 lyžíc kryštálu, 3 lyžíc hladkej múky a 100 g strúhaného kokosu a necháme za občasného premiešania chladnúť.
Na cesto si pripravíme 4 vajcia, 12 lyžíc kryštálu, štipka soli, 100 ml oleja, 12 lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa a 100 ml mlieka. V mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom a štipkou soli do hustej peny, postupne prilievame za stáleho šľahania olej a nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Rozdelíme na dve polovice, do jednej primiešame kakao a do druhej mlieko. Tmavé cesto nalejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný menší plech (ja som použila formu 32 x 22cm vnútorný rozmer) a zapečieme v rúre na 180 stupňov po dobu 15 minút.
Vyberieme z rúry, na korpus navŕšime krém, uhladíme a navrch nalejeme svetlé cesto. Opäť vložíme do rúry a pečieme 25 minút na 170 stupňov. Vychladnuté polejeme polevou z rozpustených 100 g čokolády na varenie, 80 g masla a 2 lyžíc mlieka a posypeme kokosom.

Tiez sa Vam moze pacit