Koláče

Čučoriedkový koláčik s mascarpone

Na tento vynikajúci koláč budeme potrebovať okrem iného aj okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Ak nemáte čučoriedky, dá sa použiť aj iné ovocie.

Koláčik od:Anna Jiříkovská

Suroviny

Cesto:
 200 g (kto nemá, môže použiť obyčajnú polohrubú)múka celozrnná
 1 čl prášok do pečiva kypriaci
 100 g (+na vymastenie formy)maslo zmäknuté
 50 g cukor hnedý
 1 ks vajce
Plnka:
 z 1/2 ks šťava citrónová
 250 g mascarpone
 1 ks vajce
 40 g cukor hnedý
 1 bal.cukor vanilkový
 300 g alebo mrazené čučoriedky čerstvé

Múku zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto.
Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ,,utlačíme" . Vytvoríme aj okraje (na výšku formy) Budeme potrebovať okrúhlu formu s priemerom 26 cm.
Zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna. Pridáme vajce, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto. Nakoniec posypeme koláč čučoriedkami.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Zdroj:popis Varecha.sk Foto:Anna Jiříkovská

Tiez sa Vam moze pacit