Dezerty

Čučoriedkové rezy s vaječným likérom

Ingrediencie:

  • 125 g hladká múka
  • 125 g kukuričný škrob
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • 250 g práškový cukor
  • 2 bal. vanilkový cukor
  • 5 vajec
  • 150 ml olej
  • 250 ml vaječný likér
  • .
  • Na náplň:
  • 200 g čučoriedkového kompótu (hmotnosť po odkvapkaní)
  • 2 bal. Zlatý klas (á 40 g) alebo maizena
  • 500 ml šťavy z kompótu (podľa potreby doplnenú vodou)
  • 3x 250 ml smotana na šľahanie 33% vychladená
  • 2 bal. vanilkový cukor
  • 3 bal. stužovač šľahačky napr. Smetafix
  • .
  • Na ozdobu:
  • 10 PL vaječný likér
  • 50 g horká čokoláda alebo čokoládový toping

Ešte potrebujeme: 1 Plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku so škrobom a kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, olej a likér. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 160°C Plát necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne necháme kompót odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme. Zo Zlatých klasov uvaríme krém podľa návodu na obale, ale len s 500 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou) a bez pridania cukru. Vmiešame čučoriedky, nanesieme na korpus a uhladíme. Koláč uložíme do chladničky tuhnúť.
Smotanu, vanilínový cukor a Smeta-fix vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a nanesieme na čučoriedkový krém.
Na ozdobenie pomocou lyžičky vytvoríme v šľahačke malé priehlbiny a vyplníme ich vaječným likérom. Do kastrólika nalámeme čokoládu na malé kúsky, vo vodnom kúpeli rozpustíme a nanesieme na rezy. Odložíme do chladničky tuhnúť. Zdroj/www.pecene-varene.sk autorka:Ivetka Vargová

Tiez sa Vam moze pacit