Koláče, Recepty

ČOKOLÁDOVÝ TVAROHÁČIK (bezlepkový)

A tu je už avizovaný koláčik. Pri pohľade naň by ho asi každý priradil do skupiny „čízkejkov“, ale ja by som mu predsa len doprial viac národnej identity, preto ČOKOLÁDOVÝ TVAROHÁČIK (bezlepkový) mu bude viac slušať 🙂 . Napokon posúďte sami.. 🙂

Čo potrebujeme:

Okrúhla forma Ø24 cm

300g jemne mletých ryžových vločiek
150g med
500g tvaroh mäkký
350g kyslá smotana
250g maslo
200g horká čokoláda
4 vajcia
2 lyžice kakao
Štipka škorice a kardamonu

recept od: Kuchár Pepe
https://www.facebook.com/KucharPepe/

Polovicu vločiek rozmixujeme na múku, polovicu necháme v pôvodnom stave. Všetky vločky, 200g zmäknutého masla, 50g medu, škoricu a kardamon spracujeme na tvarovateľné cesto. Vystelieme ním spodok a boky formy. Dáme predpiecť na 10 min pri 180ºC. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a 50g masla. Necháme vychladnúť. V miske zmixujeme všetky ostatné suroviny, na záver primiešame čokoládovú časť, vylejeme na predpečený korpus a pečieme približne hodinu (aj viac) pri 160ºC. Skúška, či je koláč hotový – jemne potrasieme formou. Ak sú boky tuhé a stred mierne pohyblivý, máme hotovo. Potom už iba dobre vychladiť, najlepšie cez noc, aby dôkladne stuhol.

Tiez sa Vam moze pacit