Dezerty

Čokoládovo-karamelový dezert

Aj tebe sa stáva, že už len pri pohľade na nejaké jedlo alebo koláč sa ti zbiehajú sliny? Lebo my sme ich pri tomto koláčiku nevedeli zastaviť . Vyzerá naozaj úžasne a ak miluješ sladké, tak toto je veľmi dobrá voľba. Veď kombináciou čokolády a karamelu sa nikdy nemôže nič pokaziť! A recept nie je až taký zložitý, že by si to nezvládol aj ty.

Predhrej si rúru a priprav si formu na pečenie (veľkosť približne 20 x 20 cm). Formu vymaž maslom a posyp múkou alebo použi papier na pečenie.


Cesto na korpus si pripravíš tak, že vymiešaš maslo s cukrom. Pridaj kakao a soľ, premiešaj. Potom pridaj vanilku a vajcia. Vymiešaj dohladka. Napokon zľahka vmiešaj múku a dôkladne premiešaj. Cesto vylej do pripravenej formy a peč 15 – 20 minút.


V hrnci alebo vo vodnom kúpeli na strednom ohni zmiešaj karamelky a smotanu a nechaj roztopiť a zmiešať dokopy.


Karamelovú zmes nalej na upečený korpus a vlož do chladničky, aby karamel stuhol.


Na krém si najskôr vyšľahaj maslo s cukrom, potom vmiešaj vanilku a smotanu. Pridaj múku a soľ a miešaj, kým sa všetko dôkladne nespojí. Napokon primiešaj čokoládu a ovsené vločky.


Vanilkový krém natri na stuhnutú karamelovú vrstvu.


V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli roztop čokoládu so smotanou a nalej na vanilkový krém. Nechaj v chladničke minimálne 2 hodiny, aby všetko poriadne stuhlo. Potom môžeš podávať!


Múky sa vo vanilkovom kréme nemusíš vôbec obávať. Počas tuhnutia v chladničke nasaje vlhkosť a získa zaujímavú štruktúru, ktorá sa do tohto receptu veľmi hodí


Zdroj/http://najky.webnoviny.sk/


Tiez sa Vam moze pacit