Dezerty

Čokoládovo arašidové rezy

Luxusný a zároveň jednoduchý chocolate fudge cakes s arašidovým maslom. Vhodný pre ozaj výnimočné chvíle, keď potrebujete zaujať niečim netradičným. Je kus drahý, vysokokalorický, ale stojí za hriech a veľa ho nezjete. 😉
Ingrediencie

400
gramov
mliečnej alebo horkej čokolády (alebo pol napol)

1
kus
kondenzované mlieko

trocha
kandizované ovocie

2
polievkové lyžice
arašidového másla (ak nemáte môžete dať aj obyčajné maslo)

1
šálka
nasekaných ľubovoľných orechov

1
kus
tyčinky mačané v čokoláde v tvare „zrezaných tyčiniek“

Nad parou roztopíme nalámanú čokoládu spolu s kondenzovaným mliekom a maslom.
Hneď ako je hmota hladká, čokoláda rozpustená, dáme ju dole z tepla. Pridáme posekané orechy (nemusíte), arašidové máslo. Ak je hmota príliš hustá, môžete ju zriediť trochou horúceho mlieka.
Hmotu rozotrieme do plochej nádoby, alebo na tácku ( s rozmerom cca 20x28cm) na alobal.
Navrch poukladáme keksíky plochou stranou dole (môžete vynechať). Stred som nechala bez nich, aby ostal bezlepkový.;) Dáme na cca 2 hodiny do chladničky.
Alobal dáme opatrne dole a krájame podľa keksov. Kandizované ovocie u nás nik nechce, tak som nedávala, ale hodí sa tam. Do pôvodného receptu išiel dokonca kandizovaný zázvor. Moja čokoláda bola horká, ale chce to mliečnu, arašidové maslo je slané, aby sa vykompenzovali, dopĺňali chute. Ale môžete sa aj hrať, ja som potom pridala trocha horúcej šľahačky s cukrom. Ak nemáte arašidové maslo, môžete ho nahradiť obyčajným maslom, vtedy môžete použiť aj horkú čokoládu. Fantázii sa medze nekladú. Výsledok chuťou pripomína Snikers tyčinky.
Zdroj/http://nanicmama.sme.sk/ autorka: Kamila