Dezerty

Čokoládová torta s hruškami

Ingrediencie:
– 5 vajec
– 175 g cukru
– 200 g múky
– 1 polievková lyžica kakaa
– 1 prášok do pečiva
– 1 plechovka hrušiek (850 ml)
– 1 vrecko želatíny
– 125 ml mlieka
– 150 g tmavej čokolády
– 1 l smotana na šľahanie
– 1 polievková lyžica vanilky
– 2 lyžice rumu
– 2 lyžice marhuľovej marmelády

Vajcia zmiešame so 4 lyžicami vody a cukru. Pomaly popridávame múku s práškom do pečiva a lyžicu kakaa a premiešame.

Nalejeme zmes do formy 26 cm, pokrytej pergamenovým papierom a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch C.

Upečený korpus necháme vychladnúť a potom prerežeme pozdĺžne na polovicu.

Pripravíme si hrušky/ak sú väčšie,prerežeme/ a želatinu podľa návodu. Dáme variť mlieko, pridáme čokoládu, počkáme, kým sa čokoláda nerozpustí a želatínu,premiešame a necháme vychladnúť.

Do takto pripravenej zmesi, pridáme 6 dl šľahačky a dobre premiešame.

Jednu polovicu vychladeného korpusu dáme späť do formy, natrieme polovicu plnky, a poukladáme hrušky, a dáme,teda natrieme druhú polovicu plnky.

Dáme druhú polovicu korpusu,postriekame rumom a potrieme džemom.

Zostávajúcu smotanu vyšľaháme s vanilkou,potrieme vrch torty a ozdobíme.

Rada navyše: Miesto hrušiek, môže byť použité aj iný druh ovocia z kompótov.


Zdroj/lepotaizdravlje.rs/


Tiez sa Vam moze pacit