Dezerty

Čokoládová pena s jahodami "Mrkva"

Krémová čokoládová pena, chrumkavé čokoládové sušienky"hlina" a šťavnaté jahody "mrkva" spájajú svoje sily v mojom najnovšom a najobľúbenejšom spôsobe, ako uspokojiť svoju chuť na sladké a  pridať dekoratívny spôsob na dezert na prvom mieste  tabuľky.

Šlahačku vyšľaháme a dáme do chladničky. Vo veľkej kovovej mise zmiešajte žĺtky, espresso, 2 lyžice cukru. Umiestnite misku nad paru. Zmes, šľahajte neustále, do penista, kým sa zdvojnásobí objem . Odstráňte misku z pary a pridajte nasekanú čokoládu, miešajtekým nie je zmes hladká. Nechajte zmes vychladnúť.
Bielky vyšľaháme do tuhej peny do ktorej postupne primiešame 1 PL cukru. Penu primiešame do čokoládovej zmesi,potom primiešame zľahka vyšľahanú smotanu.Zľahka premiešame. Pripravenú penu dajte do pripravených nádob/viď úvodný obrázok/ potom ju prikryte potravinovou fóliou a dáme chladiť po dobu najmenej 2 hodín a až celú noc.
Umyte a dôkladne osušte jahody. Pripravte si podnos na ktorý dáte papier na pečenie. Cukríky roztopte. Ponorte jahody do polevy z cukríkov tak, aby boli dôkladne potiahnuté potom ich položte na plech chladnúť, kým nestuhne poleva na nich.. Vyberieme pripravené nádoby s krémom,na krém dáme rozdrvené sušienky/pôsobia ako hlina/ a na vrch dáme jahodu/ako mrkva/do peny tak, že iba časť z nej sa ukáže na vrchole. Podávajte ihneď.
..a oslava môže začať..:)
Zdroj/http://www.justataste.com/

Tiez sa Vam moze pacit