Hlavné jedlá, Inšpirácie, Polievky, Recepty

Jarkina čínska ostrokyslá polievka

Strááášne veľa surovín a dlhý postup. Na čínsku ostrokyslú polievku je na webe 1000 receptov. Musíte si vyskúšať, ktorý je ten Váš.

Chcete si u nás prečítať aj vlastný recept?
Pošlite nám ho a zapojte sa do súťaže o najlepší recept

Suroviny

4 ks – kuracie krídla
2 ks – morčacie žalúdky
2 ks – bujón kurací, zeleninový, akýkoľvek
15 g – sušené hríby čínske
2 ks – mrkva
25 g – bambusové výhonky
plátok – Maslo
120 g – mleté hovädzie mäso
6 PL – sójová omáčka svetlá
3 čajová lyžička – čili pasta
3 PL – ocot
3 PL – kryš.cukor
3 ks – vajíčka
Soľ podľa chuti
2 PL – škrob

Postup

Kuracie a morčacie mäsko umyjeme, vložíme do hrnca, zelejeme STUDENOU vodou, robíme vývar!
Bez rozpakov prihoďte bujón, aj dva. Ja som mala hovädzí. Počkajte kým voda zovrie, stíšte a pomaly varte, kým mäsko nieje mäkké.
Hríby dajte do misky a zalejte horúcou vodou. Prikryte a nechajte aspoň 15 minút odpočívať v pokoji. Radili mi, že aspoň dva druhy hríbov nech tam sú, spravila som tak, ale priznávam, nevidím v nich po zapracovaní do polievky žiaden rozdiel.
Očistíme mrkvu a nakrájame na čo najmenšie kúsky a bambusové výhonky na menšie kúsky.
Hríby scedíme a tiež nakrájame na menšie kúsky.
Z polievky vyberieme uvarené mäsko a na výmenu pridáme do vývaru nakrájané hríby, necháme variť na miernom ohni.
Na panvici rozpustíme plátok masla a pridáme mleté mäso.
Keď sa mäsko opečie pekne do ružova, pridáme do panvice nakrájanú mrkvu a minútku poopekáme spolu s mäskom.
Po opečení zmes pridáme do polievky. Pridáme tam aj nakrájaný bambus.
Začíname dochucovať sójovkou, octom, cukrom a soľou
Do misky so vyklepnite tri vajíčka a poriadne rozmixujte.

Polievku dajte na silný oheň nech poriadne bublá a skúste jednou rukou miešať polievku a druhou do nej z misky pomaly prilievajte vajíčka.
Vychladené mäso nakrájame na kúsky a pridáme do polievky.

Prichádza finále: Do hrnčeka dajte dve lyžice škrobu a rozmixujte v studenej vode. Prilejte do polievky a nechajte ešte 5 minút povariť.
Hotovo! Polievku už po naservírovaní môžete dozdobiť koriandrom, alebo pažítkou.
Túto vynikajúcu polievku máme od Jarky Ondrisovej /mls.sk/