Recepty

Chuťovkové langoše so strúhaným syrom

Chuťovkové langoše ktoré vyčarujú úsmev 🙂

SUROVINY

500 g hladká múka
200 ml mlieka
1/2 kocky droždia
1 lyžičku Kr. cukor
2 lyžičky soľ
1 ks vajcia
125 ml kyslá smotana
1 ks mrkva alebo zemiakov
cesnak na potretie
strúhaný syr na posypanie

POSTUP

100 ml mlieka zohrejeme spolu s cukrom. Mlieko nesmie byť horúce pretože nevykysne droždie. Pridáme rozmrvené droždie a zamiešame. Jemne poprášime múkou a prikryjeme malým tanierikom a na teplom mieste necháme kysnúť.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame. Potom pridáme smotanu, vajce, kvások a zvyšok mlieka, ktoré sme tiež trochu ohriali. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť.

Pomocou lyžice, ktorú sme vložili do oleja odkrajujeme kúsky cesta a rukami rozťahujeme do tvaru placky. Ak by sa vám cesto lepilo na ruky, natrite si ruky olejom.
Do rozpáleného oleja dáme pár krúžkov očistenej mrkvy alebo na plátky nakrájanú zemiak – to zabráni prepaľovaniu oleja. Uložíme langoš a smažíme z oboch strán do zlatista.

Ihneď po vybratí potrieme langoš cesnakovou polevou – cesnak prelisujeme do trochy vody, osolíme a premiešame.
Pred podávaním vrch posypeme strúhaným syrom, kečupom, alebo tatárskou podľa chuti a podávame.
zdroj:http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2012/09/robila-som-langose.html?m=1

 

You Might Also Like