Hlavné jedlá

Chrumkavé karfiolové balíčky

Došla som k záveru,že nemusí byť karfiol stále v trojobale..:)

Z karfiolu odrežeme spodnú časť,rozkrojíme ho na polovice.Tie pokrájame na plátky asi tak 2,5 cm a každý ešte pokrájame na 2-3 kúsky/podľa veľkosti plátkov/.Takto by sme mali získať celkom 20 kúskov.
Kúsky karfiolu dáme variť do osolenej vriacej vody tak na 3-5 minút.Karfiol vyberieme a osušíme papierovými utierkami.
V miske rozmiešame rajčinový pretlak s vínom a korením. Každý kúsok karfiolu potrieme na stranách lyžičkou pripravenej zmesi,posypeme ho lyžičkou strúhaneho Parmezánu a zabalíme do plátku prosciutta.
Vo väčšej panvici si zohrejeme 3 lyžice oleja,vložíme do nej tretinu pripravených balíčkov a opečieme z každej strany dozlatista a do chrumkava /z každej strany asi 3 - 4 minúty/ Rovnakým spôsobom v dvoch ďaľších várkach i ostatné balíčky na ostatnom oleji.
Balíčky podávame s pečivom alebo zemiakmi,zem.pyré. K balíčkom se ideálne hodí studený dip z jedného kelímku bieleho jogurtu zmiešaneho s 2 lyžicami majonézy, lyžicou nasekaných byliniek, soľou a korením.
Zdroj/igurmet.cz/

Tiez sa Vam moze pacit