Dezerty

Chrumkanie do ruky: Tvarohovo-ovsené nanuky s ovocím

Môže to byť na detskú oslavu ako aj vo všedný deň keď si chcete pomlsať…

Najprv pripravíme pražené ovsené vločky. Na panvicu dáme med s olejom. Za stáleho miešania pomaly zahrievame, až kým sa zmes nezačne peniť a ľahko zlatnúť.
Potom prisypeme ovsené vločky. Na miernom ohni ich pražíme a premiešavame, najlepšie drevenou varechou.
Na vylepšenie chuti môžeme pri pražení pridať sezamové semienka alebo nahrubo nasekané orechy, prípadne mandle. Celú zmes opražíme dozlatista a necháme vychladnúť.
Tvaroh rozmixujeme s kyslou smotanou a ochutíme medom. Krémom naplníme formičky na nanuky a prekladáme ovocím nakrájaným na tenké plátky a praženými vločkami.
V mrazničke necháme zmraziť najlepšie cez noc.
Zdroj/http://www.pluska.sk/

Tiez sa Vam moze pacit