Dezerty

Charlotta

Je to veľmi ľahký a lahodný múčnik.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame múku zmiešanú s balíčkom pudingu a kypriacim práškom. Nakoniec pridáme aj tuhý sneh z bielkov. Dáme piecť. Ešte za tepla roládu stočíme a polovychladlú natrieme džemom.
Vo väčšej miske rozmiešame jogurt s cukrom a kúskami jahôd. Plátky želatíny dáme napučať do trošky vody podľa návodu. Šťavu z kompótu aj s želatínou mierne ohrejeme a miešame, kým sa nerozpustí. Do schladnutý želatínové zmesi dáme pár lyžíc jogurtu, likér a až potom všetko pridáme do jogurtovej masy. Vychladnutú roládu nakrájame.
Misku vystelieme potravinárskou fóliou. Vyložíme ju plátkami rolády, a keď jogurtová hmota mierne stuhne, vlejeme ju do misky. Vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
Zdroj/poslirecept.cz/ Autor receptu/Daniela Ballayová, Nové Zámky