Hlavné jedlá

Bryndzové pirohy od Simonky

autorka receptu/Simonka Polacká

 

2 – 3 lyžice zem. kaše,
250 – 300 g bryndze,
200 – 300 g polohrubej múky,
1 vajce,
100 g, ale môže byť aj 200 g údenej slaninky,
kyslá smotana,
soľ,korenie,
mladá zelená cibuľka

 

Ostalo mi trochu zemiakovej kaše, pridala som polohrubú múku a 1 vajíčko. Urobila som cesto, ktoré som vyvaľkala a hrnčekom vykrojila, naplnila bryndzou, dala do vriacej vody. Medzitým som nakrájala slaninku,ktorú som nakoniec osmažila,jarnú cibuľku a zvyšnú bryndzu som vymiešala s kyslou smotanou. Hotové pirohy som vybrala z vody,poliala vymiešanou bryndzou, navrch som dala slaninku a jarnú cibuľku. Dobrú chuť!

Tiez sa Vam moze pacit