Dezerty

Browncheese s malinovým coulis

Suroviny:

KORPUS:

180 g maslových sušienok,

80 g zmäknutého masla

TMAVÁ ČASŤ:

200 g čokolády na varenie (52%),

100 g kryštálového cukru,

125 g masla,

2 vajíčka,

1 PL kakao,

3 PL hladkej múky

SVETLÁ ČASŤ:

200 g bielej čokolády,

500 g mascarpone,

250 g kyslej smotany,

2 žĺtky

MALINOVÉ COULIS:

2 hrnčeky mrayených malín,

3/4 hrnčeka trstinového cukru

Sušienky zomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj asi 1cm okraj.
MALINOVÉ COULIS: Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.
BROWNCHEESE: Čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslom smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu. Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu. Na vrch dáme 3PL malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor.
Browncheese pečieme v prehriatej rúre pri 170 stupňoch asi 50 min. Koláč je upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý. Podávame preliaty malinovým coulis. Od:Anna Jiříkovská podľa https://kuchynalidla.sk/product/browncheese-malinovym-coulis ďakujeme

Tiez sa Vam moze pacit