Inšpirácie, Recepty, Rôzne

Pochúťka pre gurmánov. Bravčový jazyk v rôsole

Krásny recept pri ktorom sa nenarobíte. Pripravte si suroviny a poďme na to.  Tento recept sa vždy podarí.

Suroviny

Bravčový jazyk – 2 ks.
cibuľa – 1 ks.
mrkva – 1 ks.
vajcia na dekoráciu – 1 – 2 ks.
čierne korenie – 10 ks.
nové korenie – 5 ks.
bobkový list – 3 kusy.
cesnak – 3-5 strúčiky
želatína – 1 polievková lyžica

Postup

Jazyky dobre umyjeme pod tečúcou vodou, oškrabeme, dáme do vriacej vody a varíme do mäkka 1,5 hodiny. Počas varenia, odstránime penu. Po pol hodine, pridáme celú cibuľu a mrkvu, korenie a bobkový list. Uvarené jazyky vyberieme a namočíme v studenej vode po dobu 3 minút. Odstránime kožu a nakrájame na pásiky. Vývar precedíme.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zmiešame s vývarom. Do misiek dáme nakrájaný jazyk, ozdobíme kvetinami z mrkvy a varených vajec a zalejeme vývarom. Zdroj/igotovil.ru/salaty_zakuski/zakuski/zalivnoe_iz_yazyka.html/


Tiez sa Vam moze pacit