Hlavné jedlá

Bravčové údené koleno, pečené zemiaky, pečený cesnak

Autorka receptu: Martuška Mlynarciková

 

Hlavný chod:

2 kolená z fazuľovej polievky ,
500 g zemiakov ,
3 paradajky ,
2 papriky ,
2 celé cesnaky ,
500 ml. tmavé pivo a olej.

 

Fazuľová polievka:

250 g fazuľa ,
3 mrkvy,
2 petržleny ,
2 údené kolená vykostené,
1 cibuľa ,
mletá červená paprika ,
celé čierne korenie ,
vegeta , soľ a čili papričky.

 

Halušky do polievky:
1 vajíčko ,
7 lyžíc polohrubá múka ,
50 ml vlažná voda ,
soľ.

Postup: Kolena vyberiem z polievky a uložím na plech. Okolo kolena uložím čerstvú zeleninu (paradajky , papriku , cesnak) a zemiaky pokrájané na mesiačiky , posypané americkým korením , vegetou a soľou. V miske rozmixujem pár strúčikov cesnaku , olej a pivo. Kolená polejem pripraveným nálevom , prikryjem alobalom a pečiem asi 30 min. na 180 stup.
Fazuľu namočím na 24 hod. Fazuľu scedím dám do čistej vody , pridám kolená , očistenú zeleninu, koreniny a varím polievku.

Tiez sa Vam moze pacit