Hlavné jedlá

Bravčové stehno na smotane

600 g bravčového stehna,
soľ, ml. čierne korenie,
olej,
1 cibuľa,
1 mrkva,
1 petržlen,
2 sladkokyslé uhorky,
50 f šunky,
2 dl smotany,
1 lyžica hladkej múky,
cukor, citrónová šťava.

Bravčové mäso pokrájame na rezne,naklepeme, osolíme, okoreníme, opražíme na oleji z oboch strán a vyberieme.
Vo výpeku speníme očistenú pokrájanú cibuľu,pridáme očistenú pokrájanú mrkvu a petržlen a krátko spolu opražíme. Pridáme mäso,podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Uhorky a šunku pokrájame na rezance, pridáme k mäsu, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme do mäkka. V smotane rozmiešame hladkú múku,vylejeme na mäso, premiešame a krátko povaríme. Ochutíme citrónovou šťavou,cukrom,a necháme chvíľu postáť.

Tiez sa Vam moze pacit