Hlavné jedlá

Bravčové mäso na šťave so zemiakovým pyré

1 kg bravčové karé

 

asi 1 dcl mlieka

1 čl horčice

ml.korenie

podľa chuti cesnakový prášok

trocha sójovej omáčky

trocha vegety

1 cibuľa

vývar

ml.paprika

trocha hladkej múky

olej

soľ

Mäso si nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Ostatné ingrediencie okrem/cibule ,papriky,vývaru,hladkej múky a oleja/ spolu zmiešame a týmto zalejeme mäsko. Uložíme tak na hodinku aj viac do chladničky. Po vybratí z chladničky,postupne vysmažíme na horúcom oleji. Potom mäso podlejeme trochou vývaru a podusíme. Nakrájame cibuľu a osmažíme ju vo výpeku.Po chvíli pridáme trocha hladkej múky a urobíme ako zápražku.Nakoniec posypeme práš.červenou paprikou a zalejeme vývarom. Tak zahustíme šťavu. Podávame s ryžou alebo zemiakmi či zem.pyré.

Tiez sa Vam moze pacit