Hlavné jedlá, Súťažné recepty

Bravčové mäsko s jablkami

SUROVINY NA 4 PORCIE:

6 ks jablko
2 poháre suché biele víno
2 ks bravčové mäso

1 podľa chuti soľ
1 podľa chuti mleté čierne korenie
4 PL olivový olej

1.Pokrájame jablká a vyberieme jadrovník. Poukladáme do misy, zalejeme vínom a neháme 2 hodiny marinovať. Rúru zohrejeme na 200 stupňov celzia. mäso osolíme, okoreníme a preložime do vymasteného pekáča. Pečieme 10 minút, potom prilejeme polovicu vína, v ktorom sa marinovali jablká. Mäso obrátime a pečieme ďalšich 20 minút. Potom poukladáme okolo mäsa jablká a pridáme ešte víno. Pečiem ďalších 30 minút. 2.Mäso pokrájame a preložíme na servírovaciu misu, jablka uložíme okolo. Podávame horúce so zemiakovým pyré.

Tiez sa Vam moze pacit