Hlavné jedlá

Bravčové karé so slaninou

Suroviny: 800 g bravčového karé,

strúčik cesnaku,

5 pomarančov,

100 g prerastenej slaniny,

40 g masla,

150 ml bieleho suchého vína,

oregano,

šťava zo 6 pomarančov

Príprava: Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Z jedného pomaranča olúpeme kôru a nakrájame na pásiky. Do mäsa urobíme zárezy, do ktorých vložíme cesnak a kôru z pomaranča. Okraje rezu stlačíme. Mäso osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny, ktorú upevníme špáradlami.
Na panvici rozpustíme 20 g masla a mäso krátko opečieme. Podlejeme vínom a dusíme, kým sa víno nevydusí na polovičné množstvo. Pridáme oregano, šťavu z pomarančov a dusíme. Mäso so šťavou preložíme do pekáča, prikryté pod alobalom pečieme 40 minút. Štyri pomaranče prekrojíme na polovicu, uložíme do pekáča, na každú dáme kúsok masla, soľ, korenie a ďalších 20 minút zapekáme .Podávame so zemiakmi.

Tiez sa Vam moze pacit