Hlavné jedlá

Bravčové karé s ryžovou kôpkou

600 g bravčového karé,
soľ, mleté čierne korenie,
olej,
2 cibule,
4 hrubšie plátky šunky,
150 g ryže,
1 lyžička vegety,
1 dl mäsového vývaru,
4 plátky syra,
petržlenová vňať

Umyté, osušené mäso rozkrojíme na štyri hrubšie rezne,mierne naklepeme,osolíme,okoreníme a prudko opražíme z oboch strán na oleji. Rezne vyberieme a uložíme do zapekacej nádoby. Vo výpeku opražíme očistenú a na kolieska pokrájanú cibuľu,rozdelíme ju na rezne a prikryjeme plátkami šunky.
Ryžu uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali vegetu,scedíme a necháme odkvapkať. Pomocou naberačky urobíme z ryže kôpky,uložíme na pripravené mäso,preložíme plátkami syra,podlejeme vývarom a dáme zapiecť. Podávame so sezónnou zeleninou posypané s petržlenovou vňaťou.

Tiez sa Vam moze pacit