Koláče

Bounty koláče

Koláč, ktorý keď raz skúsite, neodoláte..:)

Lahodná chuť čokolády a k tomu kokosová príchuť..mňam..:)

Cesto:

250 g múky
25gram čerstvého droždia
50 g cukru
50 g masla,
80 ml teplého mlieka
1 vajce, strednej veľkosti
štipka soli

plnka:
120 ml mlieka
70g cukru
20 g masla
1 bal. vanilkový cukor alebo 1 lyžička vanilkový extrakt
100 g kokos,
1 1/2 až 2 bal. mliečna čokoláda,môže byť aj horká

Na potretie:
1 vajíčko

Najprv si pripravíme kvások z vlažného mlieka,cukru a droždia. Do misky si dáme všetky ingrediencie na cesto a vlejeme vykysnutý kvások a zamiesime.Ak máme pekárničku dáme tam vypracovať. Vypracované cesto necháme v teple vykysnúť a potom potrieme misku olejom,cesto preložíme do nej a prikryjeme utierkou a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Po 4 hodinách vyberieme cesto a necháme ho pri izbovej teplote zohriať asi tak 30 - 40 minút. Medzitým pripravíme kokosovú plnku.
Dáme zohriať,/nie variť/,mlieko, maslo, cukor a vanilkový cukor až kým sa cukor nerozpustí. Keď je cukor rozpustený tak vmiešame kokosovú múku a necháme vychladnúť.
Na ľahko pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, tak,aby sme mali na dĺžku 1 1/2 čokolády. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie.
Kokosovú vrstvu dáme do stredu cesta a na ňu dáme čokoládu. Po obidvoch stranách cesto narežeme ostrým nožom /pásiky/,dbáme,aby bol rovnaký počet na obidvoch stranách. Na fotografii vidíme, ako to urobiť. Prúžky striedavo prekladáme ako to vidíme na fotografii. Pripravený koláč prikryjeme a necháme podkysnúť aspoň 20-30 minút pri teplote miestnosti.
Potrieme žĺtkom pred pečením a pečieme v predhriatej rúre 180 stupňov dozlatista, asi 30 minút. Ak raz skúsite túto dobrotu,tak ju budete robiť často...mňam..:)
Zdroj/http://barbikonyhaja.blogspot.hu/

Tiez sa Vam moze pacit