Dezerty

Bolero rezy od Ivky

 

Zdroj/http://www.pecene-varene.sk/recipe-items/bolero-rezy/
Autorka: Ivka Vargová

Korpus:
6 žĺtka
6 bielka
štipka soli
6 PL práškový cukor
6 PL olej
6 PL teplá voda
6 PL polohrubá múka
1/2 bal. prášok do pečiva
2 PL kakao

Tvarohová plnka:
500 g mäkký tvaroh
3 PL práškový cukor
1 bal. vanilkový cukor
.
Višňová plnka:
višňový kompót /0,7 dcl/
2-3 PL kukuričný škrob
2 PL kryštálový cukor
2 PL čerešňový sirup
.
Parížsky krém:
200 ml smotana na šľahanie 33%
200 g čokoláda na varenie
100 g práškový cukor
150 g masla

Celé vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridáme tekuté a suché prísady.
Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom a upečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov.
Cesto dáme vychladnúť a medzi tým si z prísad vymixujeme tvarohovú plnku, ktorú natrieme na vychladený korpus.
Kompótové čerešne si nasekáme na jemno a dáme ich do hrnca aj so šťavou , pridáme cukor, čerešňový sirup a kukuričný, alebo zemiakový škrob, privedieme do varu, odstavíme a dáme vychladnúť (sem. tam premiešame).
Keď je čerešňová hmota vychladnutá, natrieme ju na tvarohovú plnku a necháme dobre vychladiť.
V šľahačkovej smotane si na šporáku rozpustíme tmavú čokoládu, pridáme cukor a vymiešame, ale nevaríme. Taktiež dáme vychladnúť do studena a nakoniec to postupne vmiešame do vyšľahaného masla.
Natrieme na studený koláč a posypeme kakaom, grankom, alebo strúhanou čokoládou.
Ako tip odporúčam, rezať až na druhý deň mokrým horúcim nožom. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit