Zdravie

Baklažánové závitky

Baklažán -zelenina ktorá je jednoduchá na prípravu občerstvenia.

Baklažán je chudobný na bielkoviny a neobsahuje skoro žiadny tuk. Obsahuje predovšetkým mangán,  molybdén, draslík, meď, síru a vápnik. Z vitamínov je to vitamín K, B1, B3, B6, B9 a vitamín C.

 

Baklažán nakrájame na tenké plátky,posolíme na krátku dobu,aby sme sa zbavili horkosti baklažánu. Pred pečením ,opláchneme ,aby sme sa zbavili horkej soli. Povaríme alebo orestujeme na chvíľu,tým budú plátky poddajnejšie,lepšie sa nám budú robiť rolky.
Pripravený baklažán posypeme strúhaným cesnakom,osolíme. Syr nakrájame na hranolčeky. Pásiky baklažánu plníme ochuteným mletým mäsom a syrom. Zrolujeme, upevníme a vyprážame.
Hotové posypeme bylinkami. Ostáva nám len zaželať "Dobrú chuť!"
Zdroj/http://7days.ru/lifestyle/Anna Semenova

Tiez sa Vam moze pacit