Pizza

Baklažánové minipizze s olivami a nivou

Čím by ste si svoju obľúbenú pizzu obložili vy? Zbožňujete taliansku klasiku z tenučkého chrumkavého cesta, alebo som vás dostatočne motivovala a presvedčila, aby ste vyskúšali tieto mini baklažánové?

 

Mimochodom, baklažán považujem za mimoriadne fotogenického spolupracovníka. Tmavo fialová šupka krásne kontrastuje so svetlou dužinou, kúsok farebnosti v podobe kečupu a kde-tu kolieska zelených olív, no nie je to nádhera?

Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Posypeme ho bylinkovou soľou a necháme vypotiť. Prebytočnú tekutinu vsajeme kuchynskou utierkou.


Kolieska uložíme na plech s papierom na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom. Na kolieska lyžičkou nanesieme vrstvu kečupu, posypeme oreganom a obložíme olivami nakrájanými na kolieska.


Na záver posypeme nastrúhaným syrom niva a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým baklažán nie je mäkký.


Recept prevzatý z :http://vysokoskolak-v-kuchyni.blogspot.cz/


Tiez sa Vam moze pacit