Dezerty, Recepty

Báječný Raffaello dezert

Najlepšie rafaelo rezy ktoré ste robili.

Suroviny

Kokosové cesto
5 bielkov
150 gramov kryštálov cukru
150 gramov strúhaný kokos
2 lyžice polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva

Orechové cesto
100 g mleté vlašské orechy
1 balíček prášku do pečiva
2 lyžice polohrubej múky
3 lyžice kakaový prášok
5 bielkov
150 g cukru

Náplň
400 ml mlieko
1 vanilkový cukor
200 g cukru
2 bal. vanilkového pudingu
10 žĺtky
250 g masla
425 gramov mascarpone
čokoládové lupienky na ozdobu

/Alena Mala/

Kokos zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Bielky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Múku s kokosom pomaly primiešame do vyšľahanej peny z bielkov. Pripravíme si plech 36 x 26, vystelieme papierom na pečenie a cesto naň vylejeme a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi tak 15 minút.
Kým sa pečie kokosové cesto tak si pripravíme orechové. Orechy zmiešame s múkou, práškom do pečiva a kakaom. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a pomaly primiešame k nemu rozmiešané orechy s múkou. Dáme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch tiež asi 15 minút.
Uvaríme si klasický puding- mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom dáme variť, v troche mlieka rozmiešame pudigové prášky, ktoré vlejeme do vriaceho mlieka. Pomaly a za stáleho miešania,pridávame žĺtky.Keď nám krém začne hustnúť, odstavíme, necháme vychladnúť . Medzitým si vymiešame maslo do penista a pridáme mascarpone a vychladnutú žĺtkovo-vanilkový puding. S mixérom vymiešame na jemný, hladký krém.
Zoberieme kokosový plát, navrstvíme naň plnku, prikryjeme orechovým plátom a navrch dáme ostatok plnky a posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky stuhnúť a pokrájame na úhľadné rezy. Už mi ostáva len popriať dobrú chuť!..:) Zdroj/http://www.nosalty.hu/