Rôzne

Báječné škvarky z bôčika RILLONS

Potrebujeme:

1 kg bôčika prerastaného nie veľmi mastného
25 g soli /ja by som dala max. 10 g/
peper
100 ml bieleho suchého vína
cca 500 g bravčovej masti

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Bôčik si vykostíme, odstránime kožu a nareže ho na 5 cm veľké kocky. Dobre opepríme a posolíme s mierou a necháme v kameninovej nádobe, alebo aspoň nie v kovovej postáť 24 hodín prikryté potr. fóliou. Na druhý deň si dáme do hrubšieho hrnca, najlepšie liatinového bôčik, zalejeme vínom a chvíľu povaríme, pridáme masť, tak aby boli škvarky zakryté a na malom plameni bublavým varom škvaríme cca 3 hodiny. Sem tam je potrebné škvarky premiešať. Keď sú už hnedé a mäso pekné zhnednuté tak ich scedíme a podávame teplé, alebo studené. Masť z praženia si scedíme do fľaše a odložíme, na ďalšie rillons, Čím viac ju budeme používať, tým budú rillons lepšie. Škvarky môžme aj dlhšie uskladniť v nádobe zaliate masťou. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit