Hlavné jedlá

BÁJEČNÉ HOVADZIE PLÁTKY NA HORČICI

Potrebujeme:

700g hovädzie zadné
2 ks cibuľa
horčica
peper
soľ
hovädzí bujón
hladká múka

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Hovädzie stehno si umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme. Naklepané plátky si osolíme, opepríme a z jednej strany hrubšie natrieme horčicou /druhá strana sa natrie sama skladaním plátkov na seba. Cibuľu si nakrájame na jemno. Na panvici si plátky z obidvoch strán sprudka opečieme, aby sa mäso zatiahlo a zostalo šťavnaté a ukladáme ich do tlakového hrnca. Vo výpeku si opečieme cibuľu /poprípade si pridáme ešte trošku oleja/ a pridáme ju k mäsu. Do panvice si pridáme vodu, bujón a necháme prevrieť rozpustiť, taktiež pridáme k mäsu. Tlakový hrniec zatvoríme a mäso varíme cca 30 min. Po uvarení mäso vyberieme a omáčku zahustíme podľa potreby hladkou mukou rozmiešanou vo vode. necháme prevrieť a mäso vrátime do omáčky. Podávame s ryžou, zemiakovou kašou, hranolkami, alebo kroketami. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit