Dezerty

Báječné Florida rezy

 Ľahký a rýchly recept na ameriku.

 Suroviny

4 ks vajíčka ,
200 g práš. cukor ,
200 g polohrubá múka ,
1 dcl. olej ,
1 dcl. voda ,
1 ks práš. do pečiva

Krém

1 l. mlieko ,
3 ks zlatý klas ,
300 g kryšt. cukor ,
500 ml. kyslá smot. (ja som dala Pilos z Lidl)
1 veľká konzerva broskyňový kompot.

3 ks šľahačka v práš.
450 ml. mlieka ,
na ozdobu čokoláda

Postup

Z bielkov vyšľahám tuhý sneh.
Žltky vyšľahám s cukrom do penista postupne pridávam vodu a olej. Striedavo ručne primiešavam sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do peč.
Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech.

Pečiem pri teplote 175 stup. cca 10 min.
Vychladnutý krém vyšľahám na vysokých otáčkach. Pridám kyslú smotanu a pri nízkych otáčkach šľahám kým sa obe hmoty nespoja.
Krém natriem na vychladnutý korpus a poukladám naň na menšie kúsky pokrájané broskyne.
Vyšľahám šľahačku natriem na krém a posypem postrúhanou čokoládou.

Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žltky vyšľahám s cukrom do penista postupne pridávam vodu a olej. Striedavo ručne primiešavam sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do peč. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečiem pri teplote 175 stup. cca 10 min.
Vychladnutý krém vyšľahám na vysokých otáčkach. Pridám kyslú smotanu a pri nízkych otáčkach šľahám kým sa obe hmoty nespoja. Krém natriem na vychladnutý korpus a poukladám naň na menšie kúsky pokrájané broskyne. Vyšľahám šľahačku natriem na krém a posypem postrúhanou čokoládou.

Tiez sa Vam moze pacit