Slané koláče

Báječné chrumkavé domáce rožky

Na povrchu chrumkavé a vnútro mäkkučké, ale pekne hutné. Mňam!

ingrendiencie:
(8-12ks podľa veľkosti)

625 ml vlažnej vody
1 balíček sušeného droždia 7g
30g trstinového cukru
30g soli
500g hladkej pšeničnej múky
500g semolínovej múky
rasca
hrubozrnná soľ

Všetky suroviny spolu zmiešame, cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dobre vymiesime. Cesto vrátime do misky, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 - 12 častí (podľa toho aké veľké rožky chceme, ja som urobila 8 mega rožkov) Vytvarujeme rožky, dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a prikrytí necháme kysnúť ešte 20 - 30 minút. Rožky potrieme vodou, stred narežeme a posypeme rascou a soľou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 230 stupňov cca 20 - 30 minút (s rúrou vyhrejte aj plech na spodku a po vložení rožkov vlejte na neho pohár studenej vody a rýchlo zavrite).

Tiez sa Vam moze pacit