Dezerty

Báječná torta z čokolády Milka

Korpus
5 ks vajcia
1 šálka polohrubá múka
1 šálka kryštálový cukor
1 šálka Granko
1 šálka olej
1 ks prášok do pečiva

Poleva
250 g Milka čokoláda mliečna
250 ml šľahačka na šľahanie
káva instantná
marhuľový džem

Postup

Najprv si upečieme korpus. Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Všetky suroviny na korpus zmiešame a vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 45 minút na 180°C. Kým sa pečie korpus pripravíme si polevu: do hrnca dáme nalámanú čokoládu pridáme šľahačku a varíme, kým nezhustne. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy. Korpus po upečení prekrojíme na polovicu, jednu položíme do formy, polejeme kávou, natrieme džemom (najlepšie marhuľový alebo jahodový), prikryjeme druhou polovicou korpusu, zopakujeme to isté a nakoniec na korpus nalejeme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť. Torta je božská, lahodnej chuti.

Najprv si upečieme korpus.Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Všetky suroviny na korpus zmiešame a vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 45 minút na 180°C. Kým sa pečie korpus pripravíme si polevu: do hrnca dáme nalámanú čokoládu pridáme šľahačku a varíme, kým nezhustne. Necháme vychladnúť. Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy. Korpus po upečení prekrojíme na polovicu, jednu položíme do formy, polejeme kávou, natrieme džemom (najlepšie marhuľový alebo jahodový), prikryjeme druhou polovicou korpusu, zopakujeme to isté a nakoniec na korpus nalejeme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť. Torta je božská, lahodnej chuti.