Dezerty

Báječná nebeská pochúťka

INGREDIENCIE

4 balíčky piškóty
200 ml káva
200 ml mlieko
ríbezľový lekvár
rum
800 ml mlieko
2 balíčky Zlatý klas
150 g maslo
2 ks žĺtok
6 PL kryštálový cukor
1 balíček vanilkový cukor
šľahačka

Plochú stranu piškót natrieme lekvárom a piškóty pospájame do dvojíc. Do 200 ml mlieka vmiešame rum a kávu, zlepené piškóty namočíme do zmesi a poukladáme na dno tortovej formy. Žĺtky, Zlaté klasy, kryštálový a vanilínový cukor uvaríme v 800 ml mlieka. Do hotového mierne vychladeného krému vmiešame maslo a polovicou polejeme prvú vrstvu piškót. Rovnako z piškót vytvoríme druhé poschodie a polejeme zvyšným krémom. Tortu dáme stuhnúť do chladničky a podávame ozdobenú šľahačkou.
http://dobruchut.azet.sk/recept/7371/nebeska-pochutka/