Dezerty

Báječná kiwi torta bez pečenia

Základ:

200 g – sušienky
100 g – maslo

Biely krém:

400 g – smotanový syr
350 ml – smotana na šľahanie
150 g – práškový cukor
2 bal. – vanilkový cukor
1 lyžica – citrónová šťava
10 g – želatína v prášku

Kiwi vrstva:

1 kg – kiwi
200 g – práškový cukor
20 g – želatína v prášku

Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom 24 cm a vyložíme ju papierom. Navrstvíme sušienky a pekne uhladíme. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do smotanového syra pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a premiešame. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušienkový základ. Pripravíme si menšiu misku, ktorú obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme ju do stredu smotanovej plnky. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Po 2 hodinách vyberieme misku tak, aby fólia ostala na kréme. Až potom opatrne odstránime fóliu. Kiwi očistíme a pomocou mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme cukor a dáme na mierny oheň. Ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a pridáme ju do kiwi hmoty a premiešame. Necháme celú hmotu mierne vychladnúť a následne ju opatrne vlejeme na biely krém. Necháme v chladničke odstáť celú noc a na druhý deň podávame. Dobrú chuť! http://napikedvenc.com/

Tiez sa Vam moze pacit