Nezaradené

Báječná francúzska špecialita – rýchle Crème brulée rapid

Túto jedinečnú pochúťku si môžete vychutnať už za 30 minút. Najlepší chuťový zážitok sa dostaví až za niekoľko hodín po odležaní v chladničke.

Suroviny

Vaječné žĺtky 8ks
Kryštálový cukor 120g
Smotana sladká 33% 0,5l
Vanilkový struk
Práškový cukor

Pomôcky
Malé misky do rúry 6 ks
Horák na karamelizovanie

Postup

Najprv si dajte predohriať rúru na 200°C. Vymiešajte žĺtky s cukrom.

V hrnci zohrejte mlieko so smotanou. Pridajte vanilku podľa chuti a  zohrejte. Dobre premiešajte.
Ešte horúce primešajte k vymiešanému cukru so žĺtkami. Prelejte obsah cez sitko aby ste sa zbavili väčších kúskov.

Obsah prelejte do misiek a vložte do rúry na 25 minút. Priebežne kontrolujte.
Hmota musí byť kompaktná a v strede želatinózna.
Po vychladnutí posypte jemne práškovým cukrom a skaramelizujte špeciálnym horákom od okraja do stredu.

Na priloženom videu je trošku iný postup. Kde sa misky zapekajú vo vodnom kúpeli a iba na 160°C.  Môžete prípadne vyskúšať oba postupy. Dajte nám vedieť, ktorý Vám chutil lepšie.

 


Tiez sa Vam moze pacit