Recepty

Babičkine vaječné halušky

Prastaré Babičkine halušky

SUROVINY

50 dkg múky
5 vajíčok
lyžičku soli
trochu mletého čierneho korenia
4 – 5 dl vody
masť z mangalice
1 červenú cibuľu
soľ a čierne korenie podľa chuti

POSTUP

Múku v miske zmiešame so soľou a vajíčkom a postupne pridávame vodu. Presné množstvo vody sa určuje ťažko, keďže závisí aj od múky, koľko vody vpije. Podstatné je to, aby cesto bolo husté a dali sa z neho robiť halušky. Cesto by nemalo byť prihladké, lebo potom budú halušky tvrdé.

Cesto cez haluškovač pretlačíme do vriacej osolenej vody. Keď halušky vystúpia na hladinu, scedíme ich a opláchneme. Na panvici rozpustíme masť, opečieme v nej červenú cibuľu, potom rýchlo opečieme aj halušky. Vajíčka rozšľaháme a vylejeme ich na horúce halušky. Miešame ich dovtedy, kým ich vajíčka neobalia.
http://kukkonia.sk/sk/recepty-starej-mamy


Tiez sa Vam moze pacit