Koláče

Babičkine buchty

 

 

Ingrediencie:

kocka droždia
100 g cukru
3,5 dl mlieka
750 g hladkej múky
2 vajcia
50 g práškového cukru
citrónová kôra
135 g rastlinného tuku
soľ

Plnka:

500 g jabĺk
mletá škorica
20-30 hrozienok
100 g kryštálového cukru

Z droždia, cukru a mlieka urobíme kvások. Do múky pridáme vajcia, cukor, strúhanú citrónovú kôru, zhruba dve tretiny rozpusteného tuku, kvások a cesto dobre vymiesime. Necháme ho vykysnúť, potom vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme štvorce 4x4 – tie plníme plnkou a zabalíme. Buchty kladieme na vymastený plech a v rúre upečieme do červena. Plnka: Jablká olúpeme a postrúhame na strúhadle, posypeme mletou škoricou, hrozienkami a cukrom. Túto zmes podusíme na panvici a po vychladnutí ňou plníme buchty
Zdroj/dennikrelax.sk Foto /wdish.com

Tiez sa Vam moze pacit